Over De Brabantse Werkhond

In 1992 is hondenschool De Brabantse Werkhond gesticht. Het motto van onze organisatie is sindsdien onveranderd gebleven: mensen begeleiden in het opvoeden van hun hond. We vinden het belangrijk dat honden op een goede manier begeleid worden naar een fijn leven in onze steeds drukker wordende samenleving. Hierbij kijken we naar de wensen van de eigenaar, maar ook zeker naar de hond zelf. We vinden het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de achtergrond van de hond. Waar liggen de kwaliteiten van uw hond? Waar is het ras van uw hond ooit voor gefokt? Deze informatie bepaalt voor een groot gedeelte hoe uw hond leert, wat uiteraard heel handig is tijdens het trainen en opvoeden van uw hond.

De manier waarop we trainen, is wel veranderd. We volgen al jaren de methoden van Martin Gaus en dat betekent dat we vroeger met de slipketting en andere correctiemethoden werkten. Gelukkig is hij, en daarmee wij ook, inmiddels tot het inzicht gekomen dat positieve werkwijzen, zoals de ‘clickermethode’, veel meer voordelen biedt. Hierom zijn wij al snel overgestapt naar deze werkwijze. Met deze werkwijze ligt de focus op het gedrag dat gewenst is en wordt dit beloond. Hierdoor zal dit gedrag toenemen. Deze positieve trainingsmethode zorgt, zowel voor de hond als voor de eigenaren, voor veel plezier tijdens onze trainingen!

Onze trainers zijn bijna allemaal gediplomeerd kynologisch instructeur via Martin Gaus hondenscholen of O&O (Nederlandse Vereniging voor instructeur in Hondenopvoeding en -opleiding). Een aantal van onze trainers is ook door SPPD geaccrediteerde kynologisch instructeur, wat betekent dat zij jaarlijks een certificaat dienen te halen en hierdoor op de hoogte dienen te blijven van de laatste ontwikkelingen in ‘hondenland’. Wij werken op vrijwillige basis. Alle financiële inkomsten worden geïnvesteerd in bijscholing van de trainers en het trainingsmateriaal om op een zo goed en veilig mogelijke manier training te kunnen geven.

Wij trainen iedere zaterdagmorgen van 9:30u tot 12:20u (3 trainingsblokken van ieder 50 minuten).
- van 9:30u tot 10:20u: Sociale huishond
- van 10:30u tot 11:20u: GGB, GG1 en GG2
- van 11:30u tot 12:20u: puppies

Kom gerust eens langs! De koffie staat klaar!

Het team

Van boven naar beneden en van links naar rechts:
Anouk van den Muijsenberg (trainer, SPPD geaccrediteerd), Mario van Broekhoven (secretaris/trainer), Jan van den Muijsenberg (penningmeester/trainer, SPPD geaccrediteerd), Henk Oomen (trainer), Cynthia Weyters (trainer), Alice van Broekhoven (aspirant trainer), Chris van Trigt (aspirant trainer), Silvia van den Muijsenberg (voorzitter/trainer, SPPD geaccrediteerd).

Hans v.d. Snepscheut (examinator) Ton van Extel (examinator)